Wij hebben een klein team met dan ook veel passie voor het vak. Ieder heeft op zijn manier maar één ding voor ogen, het u als onze gast zo goed mogelijk naar de zin te maken.
Sommelier: Desiree Kok
Desiree doet geen water bij de wijn
Door: Lynn Philippi
Een goed glas wijn maakt een lekkere maaltijd af.
Tenminste, als je de juiste wijn weet te kiezen. In het restaurant de Oude Apotheek in Losser helpt eigenaresse en gastvrouw Desiree Kok u graag een handje bij het kiezen van de juiste wijn. Desiree is een echte zakenvrouw en wijnkenner en dat merk je. De passie voor haar werk en de wijn druipt er vanaf. Dit gaat zo ver dat zelfs de vakanties samen met haar man en mede-eigenaar Peter besteed worden aan wijn.
Van het bezoeken van een wijngaard tot het deelnemen aan een wijnproeverij. Dat laatste heeft Desiree geïnspireerd in haar eigen wijnkelder ook wijnproeverijen te organiseren. Zo kan zij haar gasten kennis laten maken met...
Chef Kok: Bas Stellingsma
Aangenaam,
Ik ben Bas Stellingsma en sinds mei 2019 ben ik werkzaam als chef-kok bij Restaurant de Oude Apotheek. Dit doe ik met veel plezier. Het koken doe ik al van kleins af aan. Toen ik 12 jaar was begon ik al een beetje experimenteren met eitjes en pannenkoeken bakken. Dat vond ik erg leuk om te doen. Nu ik wat ouder ben experimenteer ik nog steeds graag, maar dan door klassieke smaken te combineren met het moderne koken. Bijvoorbeeld door mooie terrine's samen te stellen van wild of vis. Het langzaam konfijten van coquiles tot parelhoen en dan het samenstellen van mooie smakelijke gerechten.
Motorrijden is een passie van me waar ik elke dag van geniet. Van het rijden op mijn motor tot het ombouwen van een racer. Naast dit geniet ik van mijn lieve vrouw Claire en mijn zoon Raykuh-Benjamin.
Tot snel.
Culinaire groet, Bas
Gastvrouw: Lisa Kok
Beste culinaire bezoeker,
Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Lisa Kok, gastvrouw bij Restaurant de Oude Apotheek sinds april 2014. Het restaurant is mij al langer bekend, namelijk sinds mijn ouders het in 1998 hebben omgetoverd van een Teylers apotheek tot een culinair restaurant.
Door de jaren heen heb ik zo af en toe gesnuffeld hoe het in zijn werk gaat om onze gasten op onze manier te verwennen. Zoals ieder ander begon mijn carrière op jonge leeftijd in de afwas. In de weekenden en tijdens de vakanties was ik dan ook regelmatig bij De Oude Apotheek te vinden tijdens mijn opleiding. Als bijbaan naast mijn studie heb ik bij Café ’t Raedthuys, een dorpscafé in Losser gedurende twee jaar gewerkt.
De opleiding die ik aan het ROC van Twente in Almelo heb afgerond was ‘Horeca Ondernemend Manager’. Een onderdeel van de opleiding was stage lopen. Tijdens mijn eerste stage heb ik ervoor gekozen om bij De Oude Raadskelder in Oldenzaal een functie te vervullen in de bediening. De tweede stage was in de keuken bij La Petite Bouffe in Enschede. Tijdens het afstuderen heb ik gewerkt in zowel het binnen- als buitenland. Voor mijn buitenlandse stage heb ik ervoor gekozen om naar Aruba te verhuizen. Bij het hotel Amsterdam Manor heb ik dan ook een hele leerzame/leuke tijd gehad. De tweede stage heb ik gevolgd in de bourgondische stad Maastricht, bij het Kruisheren Hotel van Camille Oostwegel.
Na het behalen van mijn diploma ben ik aan het werk gegaan in het mooie Twente, bij Landhuishotel De Bloemenbeek in de Lutte. Hier heb ik drie jaar met plezier heb gewerkt en zeer veel ervaring opgedaan. Voordat ik bij de Oude Apotheek mijn passie ging voortzetten heb ik nog even een frisse neus gehaald in mijn favoriete vakantieland Oostenrijk. In het plaatsje Ellmau (Tirol) bij Après-ski bar Fabels, heb ik een winterseizoen doorgebracht met veel gezelligheid en hard werken.
Na enkele maanden van Oostenrijkse gezelligheid, ben ik weer met beide benen op de grond gekomen in Losser. Een gastvrouw bij De Oude Apotheek, behoort naast het verzorgen van de gasten, ook te kunnen adviseren over juiste wijnen bij culinaire gerechten. Hiervoor heb ik mijn wijnkennis opgedaan door het behalen van een wijnbrevet (SWEN2).
Middels mijn opgedane gastronomische ervaring, verwelkom ik u graag bij Restaurant De Oude Apotheek om te kunnen genieten van onze gastvrijheid en natuurlijk de heerlijke keuken. Mijn passie!
Groeten Lisa Kok
Leerlingkoks: Daan Ensink en Joost Besten